Deze week heb ik al 2 keer 5 tips gepost waarmee je jouw zelfvertrouwen kunt vergroten.

In dit artikel geef ik je nogmaals 5 tips.
In totaal heb je nu 15 tips waarmee je aan de slag kunt.
Probeer de tips die je het meeste aanspreken een aantal weken uit te voeren.
Je zult zien dat het werkt…….

Succes!

Tip:

  1. Lachende mensen zijn mooi en lijken vol zelfvertrouwen. Dus lach vaker. Neem het leven niet zo serieus, er is altijd wel iets om over te lachen.
  2. Als je een complimentje krijgt, accepteer het dan. Geen “Oh, ja, van de HEMA, in de aanbieding” Gewoon een simpel: “Dankjewel, wat aardig!” Als je alle complimenten steeds gaat afzwakken dan kunnen mensen je natuurlijk nooit helpen meer zelfvertrouwen op de bouwen!
  3. Geloof de complimenten die je krijgt. Als je collega zegt “Goed gedaan, mooi werk!”, zeg dan niet in je hoofd “Dat zegt hij maar, ik weet hoe het gemaakt is. Het is niet goed, ik had het beter moeten doen. ” Dat soort gedachten zijn niet bepaald constructief.
  4. Jouw mening doet ertoe. Als jij iets niet wilt doen, dan hoef je het niet te doen. En als jij iets wél wilt doen, dan moeten anderen van goeden huize komen om jouw tegen te houden.
  5. Oefen je handdruk. Begroet mensen niet met een dode vis. Begroet ze met een stevige handdruk en kijk ze in de ogen. Zo maak je direct een zelfverzekerde indruk.