Loopbaanorientatie

Naast coaching bied ik ook loopbaanorientatie aan. Hierbij gebruik ik “de loopbaantrechter.” Dit is een werkmethode waarmee ik cliënten antwoord help te geven op de vragen ‘Wat wil ik eigenlijk?’ en ‘welke mogelijkheden zijn er voor mij op de arbeidsmarkt?’. De methode is praktisch en arbeidsmarktgericht. Deze methode helpt niet alleen om concrete en realistische beroepsrichtingen te vinden, maar gaat vaak gepaard met het hervinden van energie en perspectief. Dat komt omdat deze aanpak zich vooral richt op waar iemand plezier aan beleeft. De methode werd ontwikkeld door Heidi Jansen en het boek dat ze daarover schreef werd in het voorjaar van 2018 uitgegeven door uitgeverij LANN.

Marieke Kersten Life Coaching Erf de Schutkooi
Marieke Kersten Life Coaching Erf de Schutkooi

Loopbaanorientatie

Hoe werkt het?

We beginnen het traject van coachen altijd met een (gratis) kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur. Hierin bekijk ik wat ik voor je kan betekenen als coach en jij kunt aftasten of je bij mij op de juiste plek bent.

Het loopbaanoriëntatie-traject kan bestaan uit 2 fasen:

  1. Onderzoek (zelfanalyse en ontdekken kernwaarden, richting bepalen, arbeidsmarktonderzoek, zoekprofiel en plan). Zie hiervoor ook het pakket “Loopbaanoriëntatie” onder Tarieven.
  2. Realisatie (arbeidsmarktoriëntatie, arbeidsmarktbewerking, baan, startbegeleiding zelfstandig ondernemer).Na fase 1 (loopbaanonderzoek) heb jij duidelijk wat jouw volgende loopbaanstap kan zijn en heb je een concreet plan van aanpak waarmee je verder kunt;
    Na fase 2 (realisatie) ben je of begonnen aan een nieuwe baan of je bent gestart als zelfstandig ondernemer; Afhankelijk van jouw wens begeleid ik jou in jouw onderzoeksfase en/of de realisatiefase.