Wat is paardencoaching?

Als kudde- en prooidier hangt een paardenleven af van het vermogen om haar omgeving juist te interpreteren. Hierdoor is een paard feilloos in staat om onze lichaamstaal te spiegelen inclusief het onbewuste gedrag en gevoel. Dit brengt je in contact met diepere emoties, krachten en drijfveren. Jouw inzicht groeit in wie je op dit moment bent!

Dit maakt fundamentele beweging/ontwikkeling mogelijk.

Opvallend hierbij is dat je heel snel tot de essentie van de vraag komt.

Marieke Kersten Life Coaching paardencoach

Hoe werkt het?

Nadat je kennis en contact hebt gemaakt met het paard gaan we naar de weide. Als begeleider vraag ik je een plek in te nemen en contact te maken met jouw vraagstuk. Aan de hand van de bewegingen van het paard en mijn vragen wordt jij uitgenodigd om eerlijk naar jezelf toe op onderzoek uit te gaan. Het paard geeft in lichaamstaal en beweging daarbij steeds weer inzicht. Hij houdt je als het ware een spiegel voor. Hij doet dit zonder oordeel, duidelijk en met een grote dosis liefde.

Bij het coachen met paard, sta je naast het paard, je zit er niet op.
Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.

Benieuwd naar een ervaringsverhaal?
Lees het artikel

Even voorstellen…..

Dit is Sher. Sinds 1 oktober 2022 maakt zij deel uit van de kudde en is ze inzetbaar als co-coach.

Sher is een beetje eigenwijs en weet wat ze wil. Ze is een lieve, duidelijke spiegel!

Marieke Kersten Life Coaching paard als spiegel

Im memoriam: Talitha

Als kind droomde ik er al van een eigen paard te hebben.
In 2018 is deze droom in vervulling gegaan. Talitha is op haar 18e leeftijd op mijn pad gekomen. Ze heeft een fijn verblijf bij mijn praktijk op de Schutkooi gekregen. In 2019 is ze verhuisd naar mijn ouderlijke boerderij. Zo was ze nog dichter bij mij in de buurt.

Met pijn in mijn en haar hart hebben we op 10 augustus 2022 afscheid moeten nemen.

We hebben samen vele intense momenten beleefd. Dagelijks hadden we ook collegiaal overleg. Ze was mijn maatje…. Ik ga haar enorm missen.

Uit dankbaarheid voor haar prachtige werk heb ik van een aantal mensen een Im Memoriam mogen ontvangen.
Deze heb ik hieronder geplaatst ter ere van Talitha.

Dankbetuigingen 

In gedachten neem ik ook afscheid, in dankbaarheid voor alles wat ze betekent heeft. Voor jou, voor mij, voor iedereen die op haar gereden heeft en met wie ze gewerkt heeft. En alle mensen daar omheen die daar bewust of onbewust van mee mochten genieten. Wat een prachtig paard.

Ik kreeg in 2021 de kans om bij Marieke een coaching traject te volgen met begeleiding van haar geliefde paard Thalita. Dat sprak me als boerendochter aan, ook omdat ik vroeger zelf een paard had. Bij mij als hooggevoelig mens komen prikkels veel harder binnen waardoor ik vaak mijn kracht verlies. Ik zie dan niet meer wie ik ben en wat ik kan en vooral wat ik al doe.
Talitha heeft me via haar lichaamstaal en bewegingen laten inzien en voelen wie ik ben en wat ik kan en doe. Ik heb 6 totaal verschillende sessies gehad waarin Talitha zich telkens anders gedroeg ten opzichte van mij; van een paar keer weggeduwd worden, tot 3 keer toe haar staart in mijn gezicht en een hele sessie in complete rust bij me gestaan…
Elke keer passend bij het thema van dat moment. Soms heel confronterend maar altijd erg verhelderend. Ze liet me mezelf zien. Dankjewel dat ik dat mocht meemaken!