Wat is paardencoaching?

Als kudde- en prooidier hangt een paardenleven af van het vermogen om haar omgeving juist te interpreteren. Hierdoor is een paard feilloos in staat om onze lichaamstaal te spiegelen inclusief het onbewuste gedrag en gevoel. Dit brengt je in contact met diepere emoties, krachten en drijfveren. Jouw inzicht groeit in wie je op dit moment bent!

Dit maakt fundamentele beweging/ontwikkeling mogelijk.

Opvallend hierbij is dat je heel snel tot de essentie van de vraag komt.

Marieke Kersten Life Coaching paardencoach

Hoe werkt het?

Nadat je kennis en contact hebt gemaakt met het paard gaan we naar de weide. Als begeleider vraag ik je een plek in te nemen en contact te maken met jouw vraagstuk. Aan de hand van de bewegingen van het paard en mijn vragen wordt jij uitgenodigd om eerlijk naar jezelf toe op onderzoek uit te gaan. Het paard geeft in lichaamstaal en beweging daarbij steeds weer inzicht. Hij houdt je als het ware een spiegel voor. Hij doet dit zonder oordeel, duidelijk en met een grote dosis liefde.

Bij het coachen met paard, sta je naast het paard, je zit er niet op.

Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.

Benieuwd naar een ervaringsverhaal?
Lees het artikel hieronder!
http://bewustzijnenzo

Talitha

Als kind droomde ik er al van een eigen paard te hebben.
Sinds kort is deze droom in vervulling gegaan. Talitha is op mijn pad gekomen en heeft een fijn verblijf bij mijn praktijk op de Schutkooi gekregen. Talitha is een 20 jarige merrie. Ze is heel sensitief en duidelijk in haar communicatie naar jou toe. Dat maakt haar erg geschikt als coachpaard. Dagelijks wordt ze liefdevol verzorgd door de deelnemers van de dagbesteding.

Marieke Kersten Life Coaching paard als spiegel