vakantiegevoel

5 tips om jouw vakantiegevoel langer vast te houden

Helaas heb ik geen middeltje of 1 simpele tip om je leven één grote vakantie te laten lijken.

Om het vakantiegevoel net wat langer vast te houden….. daar heb ik wel wat voor.

  1. Blokkeer je agenda 2 dagen langer dan dat je vakantie daadwerkelijk duurt. Werk in deze 2 dagen de achterstallige mails 1 voor 1 weg en creëer weer overzicht in je werkzaamheden en planning. Ga in deze dagen niet in op allerlei ad hoc verzoeken van collega’s en klanten.
  2. Neem een souvenir mee waardoor je terugdenkt aan je vakantie. Dit kan uiteenlopen van een simpele sleutelhanger of koelkastmagneet tot een mooi schilderijtje of cultuurgoederen (mits deze aan de wetgeving voldoen).
  3. Plan in de eerste 2 weken een paar “after vakantie relaxavonden” waarop je jouw vakantiefoto’s gaat kijken en gezellig met een glaasje wijn in de tuin kan gaan zitten.
  4. Plan je volgende vakantie. Het is nooit te vroeg om bezig te zijn met je volgende reis. Bovendien kun je dan alvast wat voorpret hebben.
  5. Als laatste…..ook buiten de weken na je vakantie is het nodig om bewust tijd te maken voor echte ontspanning. Niet goed ontspannen buiten je werk is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van een burn-out.