Jouw “blinde vlek”

Vanmorgen keek ik naar buiten. Een dichte mist hing over de tuin en de Maas.

Het viel niet mee om veel te zien.

“Opeens realiseerde ik me dat ook dit weer een mooie metafoor is!”

Als coach hoor ik mensen in een sessie regelmatig zeggen…. Dat zag ik niet aankomen….. Nooit geweten dat dit de onderliggende oorzaak van mijn klacht is.

Als je ergens mee worstelt wil je brein het graag analyseren of op zijn minst kunnen zeggen… hier heb ik last van en daar komt het door.
Mijn ervaring leert dat de “echte” oorzaak van iemands klacht meestal opgesloten ligt in het onderbewustzijn. Als ons probleem zich enkel afspeelde in het brein dan zouden we hiervoor toch al lang een oplossing hebben bedacht en van onze klacht af zijn?

Iedereen heeft een blinde vlek. En het woord zegt het al… je eigen blinde vlek kun je niet “zien.” Deze blinde vlek ligt vaak ten grondslag aan jouw klacht. Deze “blinde vlek” is gelegen in je onderbewustzijn en vindt zijn oorsprong in een van de systemen waarin we zijn opgegroeid zoals gezin of school.

Hoe halen we jouw blinde vlek naar bewustzijn?

Opstelling

In dit soort situaties werk ik met een opstelling.
Een opstelling is een methode die gebruikt wordt bij systemisch werk.

Vaak zet ik in een opstelling een paard in. Paarden zijn loepzuivere spiegels, zij stemmen af op zowel het individu als het “systeem” waar het individu deel vanuit maakt. Dit is hun eerste natuur, en komt voort uit een zeer hoog ontwikkeld kuddebewustzijn. Het paard is dus een heel krachtig hulpmiddel om jouw “blinde vlek” naar boven te halen.

Nadat de dieperliggende oorzaak van jouw klacht in beeld is gekomen kan deze opgelost (geheeld) worden. Dit gebeurt eveneens tijdens de opstelling.

Het mooie van deze methode is dat de oorzaak van jouw klacht wordt aangepakt waardoor je voorgoed van jouw klachten ben verlost. Geen lapmiddeltjes dus….

Wat in een opstelling gebeurt is moeilijk uit te leggen; een opstelling begrijp je meestal pas door hem zelf te ervaren.

Wat belangrijk is, je hebt geen enkele voorkennis nodig om aan een opstelling deel te nemen.

Ik heet je van harte welkom.

Marieke
06-11564823